joi, 10 mai 2012

Finala Europa League 09 mai 2012

                                             Atletico Madrid 3 - 0 Athletic Bilbao 
                                             


       Atletico Madrid este castigatoarea Europa League dupa ce invinge la Bucuresti pe bascii de la Bilbao.
Antrenorul bascilor, Marcelo Biels a declarat ca este singurul vinovat si raspunzator de acest rezultat. Tot el declara ca diferenta reala dintre cele doua echipe nu este foartea mare doar ca cei de la Madrid au reusit ce si-au propus si au fructificat ocaziile.

      Radamel Falcao este printre putinii care au reusit sa castige consecutiv acest trofeu, dupa ce anul trecut a castigat cu FC Porto. Falcao este golgheterul acestei editii marcand 12 goluri (tot el a fost si anul trecut cand a marcat 17 goluri, cand evolua la FC Porto). In clasamentul all-time al golgheterilor din aceasta competitie (Europa League - sau inainte fosta Cupa Uefa ), este pe locul 2 la egalitate cu Dieter Muller, iar pe primul loc este Henric Larsson (40 goluri).
     Falcao a declarat ca acest trofeu este dedicat sotiei, familiei si tuturor fanilor echipei Atletico.


      Cei 30.000 de spanioli din tribune au facut spectacol si au cantat si totul a decurs bine, presa straina mentionand numai cuvinte de lauda pentru capitala Bucuresti si Stadionul National. 
        Pacat ca in aceasta finala disputata in Romania nu am avut o echipa (sau cel putin o echipa) romaneasca in finala. Poate data viitoare :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu